Vrienden van de Dieptetuin
de tuinclub die echt werkt
 
 

11.08.2017: Vandaag vindt de derde huwelijksvoltrekking van 2017 plaats in de Dieptetuin.

Met ingang van 2017 wordt de Dieptetuin erkend als officiele trouwlokatie. Vanzelfsprekend zijn het vooral de zomermaanden die geschikt zijn om te trouwen in de open lucht!


08.07.2017: Damast aan de Vijver

Voor de zesde maal verzorgden bestuursleden van de Vrienden van de Dieptetuin het jaarlijkse diner in de tuin voor vrijwilligers. Zo'n 36 vrijwilligers zaten aan het diner, dat dit jaar in het teken stond van de Indische keuken. 'Lazat, lazat!'.

 

17.06.2017: Even dacht de ballonvaarder te kunnen landen in de Dieptetuin, maar gaf er op het laatste moment de voorkeur aan de ballon weer te laten stijgen om hem even later op her Broederplein voor Slot Zeist tegen een boom aan te 'parkeren'. 

  Zo'n groot ding had ook echt niet in onze tuin gepast!24.05.2017: Vandaag vindt de eerste officiële huwelijksvoltrekking in de Dieptetuin plaats. Nadat al meer dan 60 jaar lang trouwfotoreportages in de Dieptetuin werden gemaakt, zijn we vanaf dit jaar officieel erkend als huwelijkslokatie. En er is goede belangstelling voor het trouwen in deze Parel van Zeist.

25.04.2017: Onze secretaris Loeki Schönduve wordt geïnterviewd op Slotstad Radio.07.04.2017: Traditiegetrouw komen de kinderen van de Vrije School weer met hun kleurrijke palmpaasoptocht door onze prachtige tuin. 31.03.2017: Het voorjaar kondigt zich nu ook in de vijver aan, getuige dit parende paddenstel, dat hun eiersnoer achter zich aan sleept over de bodem van de vijver.11.03.2017: Eerste werkochtend valt samen met NL Doet!  Daardoor werden onze ruim 20 eigen vrijwilligers vandaag ondersteund door een zevental dames van de serviceclub Quota, die ons op deze prachtige lentedag hielpen bij het opschonen van de tuin.

Dit is traditioneel de border die door de Quota-club onderhanden wordt genomen.

De Quota-dames aan de koffie met appeltaart en slagroom.12.02.2017: De tuin in winterslaap onder een wit dek.

 

 

 


18.12.2016: Vijfde editie Levende Kerststal opgeluisterd door kameel!

Om de vijfde editie van de Levende Kerststal een feestelijk tintje te geven was op zaterdag een heuse kameel aanwezig in de Dieptetuin. Kinderen die te groot waren voor de pony mochten een stukje op de kameel rijden.

Meer foto's van de Levende Kerststal 2016 vindt u hier.


29.10.2016: Verharde paden officieel in gebruik genomen

Geflankeerd door wethouder Roy Luca en voorzitter Dick Koopman van de Vrienden van de Dieptetuin ging Mw Enk, bewoonster van Huize Valckenbosch, officieel door het lint bij gelegenheid van de ingebruikname van de nieuwe padverharding van de Dieptetuin.

De nieuwe harde toplaag, die het oude grint vervangt, maakt de tuin nu ook toegankelijk voor rollatorgebruikers en rolstoelers. De nieuwe toplaag bestaat uit grovere bruine zandkorrels vermeng met lijnzaadolie. Dus milieuvriendelijk bovendien!07.10.2016: De paden van de Dieptetuin worden getransformeerd voor betere toegankelijkheid voor rollators en rolstoelen.
24.09.2016: Jong en oud vieren wijkfeest in zonovergoten Dieptetuin

Zo'n 150 wijkbewoners genoten van het Valckenbosch wijkfeest dat begon met een family-run door de straten rond de Dieptetuin; gevolgd door een spectaculaire valkeniers-show, en afgesloten met een borrel met o.a. heuse friet van Franklin's friet truck! Opgeluisterd door drumfanfare Jonathan en jeugdige deejee's uit de wijk.
10.09.2016: Uitstapje naar de tuin Van Schelven in Terschuur

Albertine van Schelven leidt ons zelf op deze schitterende dag door haar prachtige tuin.
20.08.2016: Vandaag kwam mw Fiep Lever-Smitskamp met een klein gezelschapje onze tuin bezoeken tijdens onze werkochtend. Zij is de dochter van tuinarchitect Smitskamp, die de Dieptetuin heeft aangelegd, naar volle tevredenheid van de opdrachtgever, jonkheer Van Tets. 

Mw Fiep Lever-Smitskamp luistert aandachtig als ze door Barbara wordt bijgepraat over de jongste ontwikkelingen rond de Dieptetuin.


29.07.2016: Vrijwilligersuitstapje naar Tuinen van Gorssel

09.07.2016: Zonovergoten 'Damast aan de Vijver' met 38 diner-gangers. Het jaarlijkse vrijwilligerdiner van de Vrienden van de Dieptetuin was met 38 deelnemers een zeer geslaagd evenement. Bestuursleden koken en serveren het vijfgangendiner als dank voor de geweldige inzet van de vrijwilligers bij het onderhoud van onze prachtige tuin. 02.06.2016: De Dieptetuin maakt voor het eerst deel uit van de route voor de Avondvierdaagse Zeist. Zo'n 800 wandelaars lopen enthousiast door onze tuin.
26.05.2016: Vrienden van de Dieptetuin gaan op bezoek bij een ander vrijwilligersproject: het Arboretum in Doorn.

Maar liefst 23 Vrienden van de Dieptetuin fietsten naar het Arboretum, alwaar ze door een enthousiaste Willem Beekman, een heuse bioloog, werden rondgeleid.

Door de vele vragen van onze vrijwilligers, moeten we van de winter terug naar het Arboretum om de rondleiding verder af te maken. Met liefde en plezier!20.04.2016: voorjaar in de Dieptetuinvijver: geboren 8 eendenkuikens!!11.03.2016: Eerste werkochtend van het seizoen druk bezet; naast grote opkomst van onze eigen vrijwilligers, kregen we versterking van NL Doet! vrijwilligers, zowel individuele als in groepsverband. Totaal werkten meer dan 30 vrijwilligers vandaag aan het opschonen van de borders, voordat volgende week compost wordt opgebracht.31.01.2016: eerste bezoek van de reiger in het nieuwe jaar; hij kwam al aanvliegen met een dikke pad in zijn bek; nadat hij deze naar binnen had gewerkt bleef ie nog een tijdje staan kijken...